Πώς να δημιουργήσετε μία αποτελεσματική landing page

Πώς να δημιουργήσετε μία αποτελεσματική landing page

FireShot-Capture-5---Πως-να-λανσάρετε-νέο-website-διατηρώντ_---http___developgreeceΜία σωστή landing page είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ενός επιτυχημένου online marketing. Η διάταξή της πρέπει να είναι άψογη και οι πληροφορίες που δίνονται ξεκάθαρες, αν θέλετε να έχει πραγματική επιτυχία. Είναι αλήθεια πως μια πειστική landing page μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών και μπορεί να αυξήσει άμεσα τον αριθμό των κλικ. Μάθετε, λοιπόν, πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μία πετυχημένη landing page με αυτά τα 9 χρήσιμα tips.

Tip #1: Kαθαρό και οργανωμένο design

Η εμφάνιση και η συνολική δομή του σχεδιασμού μιας σελίδας έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα της landing page σας και στο πόσο καλά αυτή οδηγεί σε μετατροπές. Ο πρωταρχικός σκοπός της είναι να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπειρία του χρήστη, άρα είναι βασικό όλα τα στοιχεία της σελίδας να παρακινούν με κάθε τρόπο τον επισκέπτη σε μία μετατροπή είτε αυτή είναι η συμπλήρωση μιας φόρμας, είτε είναι η εγγραφή σε ένα ενημερωτικό δελτίο είτε είναι το κατέβασμα ενός ebook.

Ένα αποτελεσματικό design μιας landing page αξιοποιεί σωστά τα χρώματα και επιλέγει ελκυστικές εικόνες. Συγκεκριμένα χρώματα σε buttons όπως το πορτοκαλί και το πράσινο, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα μιας landing page, φροντίστε όμως να δημιουργήσετε έντονο contrast ανάμεσα στο χρώμα του κουμπιού και του background. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά buttons που θα πρέπει να δοκιμάσετε, για να εξασφαλιστεί μια καλή σελίδα προορισμού – παίξτε με τα χρώματα, την τοποθέτηση, και το μέγεθος για να ανακαλύψετε την πιο αποτελεσματική διάταξη της landing page σας.

Tip #2: Υιοθετήστε ένα minimal ύφος

Αποφύγετε να γεμίζετε την landing page σας με περιττές πληροφορίες και pop ups. Αντίθετα, φροντίστε να κρατάτε μία καθαρή αισθητική που να διευκολύνει την ανάγνωση και να μην αποσπά την πλοήγηση του χρήστη. Μια καλή landing page παρέχει αποκλειστικά τις απαραίτητες πληροφορίες που απαιτούνται, για να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να κάνουν κλικ.

Για παράδειγμα, πάρα πολλές πληροφορίες μπορεί να αποπροσανατολίσουν τους επισκέπτες, για αυτό θυμηθείτε να κρατάτε τη σελίδα σας απλή και κατανοητή. Οι πληροφορίες που μπαίνουν μπροστά και στο κέντρο θα πρέπει να είναι εύκολα αναγνώσιμες. Σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε λεπτομέρειες, ο καλύτερος τρόπος είναι να τις προσθέσετε με bullets.

Για παραδειγμα, σκεφτείτε ποιές πληροφορίες πρέπει να βρίσκονται πάνω στο ορατό  μέρος μιας landing page και ποιές μέσα στο μη ορατό μέρος. Οι περισσότεροι επισκέπτες γνωρίζουν πλέον ότι μπορούν να μετακινηθούν προς τα κάτω για περισσότερες πληροφορίες, οπότε μην διστάζετε να κρύψετε διακριτικά περισσότερες περιγραφές μέσα στο μη ορατό μέρος. Ένας minimal σχεδιασμός μιας landing page προκαλεί πάντα θετική οπτική εντύπωση, ενώ εξακολουθεί να δίνει στους επισκέπτες τις πληροφορίες που επιθυμούν με έναν πιο διακριτικό τρόπο. Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε πληροφορίες, χωρίς να αποσυντονίσετε τους επισκέπτες σας, είναι μέσα από video landing pages.

Tip #3: Γράψτε τις προσφορές σας σε επικεφαλίδες

Μια καλή landing page θα πρέπει να δίνει μια ισχυρή προσφορά και να είναι σε θέση να εξηγήσει, γιατί η προσφορά είναι πολύτιμη με σαφή και συνοπτικό τρόπο. Ένας  απλός τρόπος για να προωθήσετε την αξία της προσφοράς σας είναι να την τοποθετήσετε σε τίτλους και επικεφαλίδες. Ακόμα και οι πιο αποτελεσματικές σελίδες προορισμού επιβεβαιώνουν την επιτυχία τους στους τίτλους, ενώ οι περισσότερες από αυτές χρησιμοποιούν πέρα από τους τίτλους και επεξηγηματικούς υπότιτλους.

Μην ξεχνάτε ότι έχετε περίπου 8 δευτερόλεπτα για να πείσετε τους χρήστες για μία προσφορά, για αυτό είναι σημαντικό το στήσιμο της προσφοράς σας στη landing page να είναι ευδιάκριτο και το περιεχόμενό της ελκυστικό.

Tip #4:  Χρησιμοποιήστε ενδείξεις εμπιστοσύνης

Ένα άλλος έξυπνος τρόπος για να αναβαθμίσετε μία σελίδα προορισμού είναι να προσθέσετε badges που να εμπνέουν εμπιστοσύνη. Τέτοιες μπορεί να είναι λογότυπα γνωστών εμπορικών brands με τα οποία έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν, αναγνωρίσεις και πιστοποιήσεις που έχετε λάβει, αξιόπιστες ομάδες στις οποίες είστε μέλος κτλ.

Tip #5: Κάντε την σελίδα σας φιλική για mobile συσκευές

Κατασκευάζοντας τη landing page σας, θα πρέπει να προσέξετε να μπορεί εύκολα να πλοηγηθεί σε mobile συσκευές, καθώς σχεδόν το 30% όλων των δραστηριοτήτων μέσα στο internet προέρχεται από κινητά.

Έχει αποδειχθεί ότι ένας ιστότοπος φιλικός προς κινητές συσκευές, μπορεί να διπλασιάσει το conversion rate μιας σελίδας. Φροντίστε, λοιπόν, οι landing pages να είναι εύκολες στην πλοήγηση,  να φορτώνουν γρήγορα και να προσελκύουν κλικ.

Tip #6: Προσαρμόστε την landing page στο ευρύ κοινό

Για να προωθήσετε σωστά μια μεγάλη προσφορά, θα πρέπει το traffic που θα κερδίσει η σελίδα σας να προέρχεται από ένα ανομοιογενές κοινό. Αυτό σημαίνει πως το marketing target audience δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά ένα ανομοιογενές κοινό διαφορετικών ηλικιών και ενδιαφερόντων. Θα πρέπει, λοιπόν, να προσαρμόστε την landing page σε διαφορετικά ακροατήρια. Σκεφτείτε πως ένας χρήστης που επισκέπτεται τη σελίδα προορισμού σας από ένα post στο facebook ή στο twitter έχει διαφορετικό προφίλ από κάποιον άλλον που προσέγγισε τη σελίδα μέσω των μηνιαίων newsletters σας.

Αυτά ήταν 6 extra tips για να βελτιώσετε μια landing page και να αναβαθμίσετε την εμπειρία του χρήστη στη σελίδα σας. Να θυμάστε πως μια αποτελεσματική landing page υλοποιείται με βάση στρατηγικά βήματα και όχι μόνο με βάση τον παράγοντα της εμφάνισης. Στη Develop Greece σας κρατάμε ενημερωμένους για όλα τα inbound marketing νέα με σκοπό να λύσουμε κάθε σας απορία!

Μοιραστείτε το:
2019-11-05T15:03:20+02:00Categories: Inbound Marketing, Web Sites|Tags: , |

Μοιραζόμαστε νέα θέματα κάθε εβδομάδα

Develop Greece

Social Media

Κατεβάστε το SEO Ebook!

seo e-book

E-Book

Πώς να αυξήσετε το SEO traffic σας μέσα σε 30 μέρες

SEO E-Book!