Leads: 10 τρόποι για να αυξήσετε τις αιτήσεις των επισκεπτών

10-ways-increase-sumbissions

Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσετε leads στην ιστοσελίδα σας είναι είναι να προσθέσετε landing pages με ειδικές αιτήσεις. Συγκεκριμένα,  οι υπεύθυνοι του marketing χρησιμοποιούν φόρμες, για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες μίας ιστοσελίδας, προκειμένου να μπορούν να τους στείλουν επιπλέον περιεχόμενο, ειδικά σχεδιασμένο, για να τους προσελκύσουν.

Υπολογίζεται πως μόνο το 22% των επιχειρήσεων είναι ικανοποιημένοι με τα ποσοστά συμμετοχής στις φόρμες μίας σελίδας. Έτσι, δημιουργήσαμε το παρακάτω άρθρο, με σκοπό να προτείνουμε 10 τρόπους για το πώς να αυξήσετε τα leads ή αλλιώς τις αιτήσεις των επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας.

Λόγος #1: Τα πεδία της φόρμας σας είναι πάρα πολλά

Εάν θέλετε να αυξήσετε την κίνηση στις αιτήσεις της ιστοσελίδας σας, μην γεμίζετε το site σας με πεδία συμπλήρωσης επιπλέον στοιχείων. Σκεφτείτε ως καταναλωτής και ως επισκέπτης ! Όταν ένας χρήστης εισέρχεται σε μία σελίδα προορισμού, θα διαβάσει το περιεχόμενό της και θα εκτιμήσει τον χρόνο που θα πρέπει να καταβάλει, συμπληρώνοντας τη φόρμα, αντίθετα από το όφελος που θα έχει από αυτήν.

Με απλά λόγια, όσα πιο πολλά πεδία υπάρχουν, τόσο πιο χρονοβόρο και κουραστικό είναι να συμπληρώσει κανείς μία φόρμα. Εξετάστε τις δικές σας και αν υπάρχει κάποιο πεδίο μη αναγκαίο για την εταιρεία σας, αφαιρέστε το! Μία μελέτη υποστηρίζει πως 3-5 πεδία αρκούν, για να αυξήσετε τα leads και την κίνηση στις φόρμες της σελίδας σας. Αντίθετα, αν τα πεδία της φόρμας σας ξεπερνούν τα 6, τότε υπολογίζεται ότι θα έχετε 5% λιγότερη επιτυχία σε σχέση με την πρώτη περίπτωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να σπάσετε τη φόρμα σας σε πολλαπλά βήματα.

Λόγος #2: Μεγάλος αριθμός υποχρεωτικών πεδίων

Είναι κάπως εκφοβιστικό για τον επισκέπτη να συναντά μία φόρμα αποτελούμενη από πολλαπλά υποχρεωτικά πεδία με την κλασική ένδειξη του κόκκινου αστερίσκου. Εάν δεν φαίνεται επιθετικό, τότε σίγουρα δίνει την εντύπωση ότι παραβιάζει την ιδιωτική ζωή των επισκεπτών. Μειώστε, λοιπόν, τα υποχρεωτικά πεδία και θα καταφέρετε να εξαλείψετε τη δυσπιστία του επισκέπτη.

Κάνοντας μία έρευνα στα δεδομένα, μπορείτε να καταλάβετε τι είναι «καλό να υπάρχει» και τι είναι «απαραίτητο να υπάρχει». Για τις περισσότερες εταιρείες, το όνομα, το email και ο τίτλος εργασίας είναι τα τρία πιο κοινά υποχρεωτικά πεδία για κάθε φόρμα που καταλήγει σε lead.

Λόγος #3: Δεν υπάρχει κείμενο βοήθειας στα πεδία

Να είστε σαφείς σχετικά με τις πληροφορίες που ζητάτε από τον επισκέπτη σας. Η προσθήκη μίας μικρής γραμμής βοήθειας κειμένου πάνω από τα πεδία, μπορεί να παρερμηνευθεί από μερικούς, ειδικά όταν πρόκειται για μία σύνθετη φόρμα, όπου ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει. Είναι καλό να προσπαθείτε να καθοδηγείτε τους χρήστες μέσω βοηθητικών κειμένων που δεν βρίσκονται μέσα στο πραγματικό πεδίο της φόρμας. Διαφορετικά, μπορεί να δημιουργηθεί πραγματική σύγχυση, με αποτέλεσμα ο χρήστης, τελικά, να μην την συμπληρώσει.

Λόγος #4: Τα πεδία της φόρμας δεν είναι αρκετά έξυπνα

Εάν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον αιτήσεις που ζητούν καινούρια στοιχεία ενός ήδη εγγεγραμμένου χρήστη, η λύση είναι να βρείτε νέες και κυρίως έξυπνες ιδέες, ώστε να καταφέρετε να αποσπάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες επισκεπτών και να συλλέξετε leads. Για να το καταφέρετε με τον λιγότερο «ενοχλητικό» τρόπο, θα πρέπει οι πληροφορίες που ζητάτε να μην έχουν συμπληρωθεί ξανά στο παρελθόν. Έτσι, οι φόρμες σας παραμένουν ενεργές και ελκυστικές, καθώς πετυχαίνετε μία εξατομικευμένη σχέση με τον επισκέπτη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του.

Λόγος #5: Το κείμενο στο κουμπί της υποβολής δεν είναι σαφές

Το κείμενο που συνοδεύει ένα κουμπί υποβολής είναι μεγάλης σημασίας να είναι ξεκάθαρο, διότι αντικατοπτρίζει προσδοκίες και το όφελος που έχει ο επισκέπτης, συμπληρώνοντας τη συγκεκριμένη φόρμα. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, λέξεις και φράσεις που εμπνέουν δράση στον επισκέπτη και, αποφεύγοντας κλισέ φράσεις, όπως «κατεβάστε το» ή «υποβολή», καταφέρνετε να κάνετε τη φόρμα σας πιο επιτυχημένη.

Μία άλλη δημοφιλής πρόταση είναι να γράφετε τα κείμενά σας στο πρώτο και στο δεύτερο πρόσωπο. Με το πρώτο καταφέρνετε να ταυτίσετε τα οφέλη σας με του αναγνώστη, ενώ με το δεύτερο μπορείτε να παρακινήσετε τους αναγνώστες να προβούν σε κάποια ενέργεια, όπως για παράδειγμα να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία σας.

Λόγος #6: Τα αναπτυσσόμενα μενού έχουν πάρα πολλές επιλογές

Μήπως τα αναπτυσσόμενα μενού της σελίδας σας έχουν περισσότερες από 15 επιλογές; Στατιστικά, ένας κατάλογος με τόσες πολλές επιλογές καθιστά δύσκολη την περιήγηση του επισκέπτη και επιβραδύνει την είσοδο των πληροφοριών. Γι’ αυτό, προσπαθήστε να κρατήσετε τον αριθμό των επιλογών σε λογικά πλαίσια και ξεκινήστε να «ποντάρετε» στην αυτόματη καταγραφή (autocomplete) των στοιχείων του επισκέπτη, έτσι θα μαζέψετε τα leads που θέλετε.

Λόγος #7: Τα αναπτυσσόμενα μενού έχουν ελάχιστες επιλογές

Όπως οι πάρα πολλές επιλογές σε ένα αναπτυσσόμενο μενού μπορεί να είναι καταστροφικές για την επιτυχία μίας φόρμας, ακριβώς, το ίδιο, μπορεί να συμβεί και όταν είναι πολύ λίγες. Το να έχετε ένα πεδίο με λιγότερες από 5 επιλογές δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό. Χρησιμοποιήστε καλύτερα μία φόρμα με μικρό αριθμό επιλογών, έτσι, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να αντιληφθεί άμεσα τα οφέλη του και τελικά να συμπληρώσει τη φόρμα.

Λόγος #8: Το CAPTCHA σας δεν είναι έξυπνο

Η προσθήκη του CAPTCHA είναι πραγματικά χρήσιμη, για να αποφεύγετε ανεπιθύμητες απαντήσεις, ωστόσο, αν το χρησιμοποιείτε για κάθε φόρμα και κάθε χρήστη, μπορεί να προκαλέσει σημαντική απώλεια στους επισκέπτες σας. Επιλέξτε τη χρήση του στην φόρμα, είτε κατά την πρώτη υποβολή, είτε σε άτομα που έχουν ήδη υποβάλει την ίδια φόρμα πολλές φορές από την ίδια IP.

Λόγος #9: Η φόρμα σας χάνεται μέσα στη σελίδα

Η φόρμα για τα leads πρέπει να βρίσκεται σε στρατηγικά εμφανές σημείο, έτσι ώστε να ξεχωρίζει. Αυτό θα δημιουργήσει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι η φόρμα είναι σημαντική και θα προχωρήσει στη συμπλήρωσή της. Δώστε σημασία στα χρώματα της, στο σημείο που βρίσκεται στην landing page και στην αντίθεση που κάνουν τα χρώματα της με το υπόλοιπο site.

Λόγος #10: Ζητάτε τον αριθμό τηλεφώνου

Εάν μία φόρμα που δεν είναι επικοινωνίας ζητά τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη κινδυνεύει να αποτύχει. Εάν ένας επισκέπτης δεν είναι εγγεγραμμένος στη φόρμα επικοινωνίας, είναι προφανές πως δεν επιθυμεί να δέχεται τηλεφωνήματα από την εταιρεία σας. Το να ζητάτε από τους επισκέπτες τον αριθμό τηλεφώνου τους θεωρείται πλέον πάγια τακτική πωλήσεων, γι’ αυτόν, τον λόγο αποφύγετε να προσθέσετε στις επιλογές της φόρμας σας τον αριθμό τηλεφώνου των επισκεπτών.

Κάθε εταιρεία και κάθε site έχει διαφορετικούς παράγοντες που θα πρέπει να αναλύσει για την αύξηση των πωλήσεων, αλλά αυτά τα 10 σημεία είναι ένα χρήσιμος οδηγός, για να δημιουργήσετε σωστά τις φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο site σας και να συλλέξετε περισσότερα leads. Ελπίζουμε να σας δώσαμε χρήσιμες συμβουλές και tips, για να τελειοποιήσετε τις αιτήσεις των επισκεπτών!

Μοιραστείτε το:
2020-11-23T12:44:01+02:00Categories: Inbound Marketing|Tags: , |

Μοιραζόμαστε νέα θέματα κάθε εβδομάδα

Develop Greece

Social Media

Κατεβάστε το SEO Ebook!

Δέχομαι η DevelopGreece να διαχειρίζεται τα στοιχεία μου με ασφάλεια, όπως ορίζει η Πολιτική Απορρήτου της. Δέχομαι η DevelopGreece να διαχειρίζεται τα στοιχεία μου με ασφάλεια, όπως ορίζει η Πολιτική Απορρήτου της.