Black Friday: 12+1 ιδέες marketing για θεαματικές πωλήσεις!

Black Friday: 12+1 ιδέες marketing για θεαματικές πωλήσεις!

Black Friday - Ιδέες Marketing

H Black Friday, όσο «μαύρη» κι αν ακούγεται, είναι μία τέλεια αφορμή, για να «φωτίσετε» το brand σας στα μάτια του καταναλωτικού κοινού! Εδώ, οι marketing στόχοι σας δεν είναι τόσο πρόσκαιροι όσο φαντάζουν! Η μεγιστοποίηση των πωλήσεών σας δεν αποσκοπεί αποκλειστικά σε εκείνη την ημέρα, αλλά αποκτά μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, επιδιώκοντας το engagement νέων πελατών ή το reengagement παλαιότερων.

Και εάν θεωρείτε ότι είναι ήδη πολύ αργά, για να συλλάβετε εκείνη την out-of-the-box ιδέα που θα απογειώσει την Black Friday καμπάνια σας, το παρόν άρθρο έρχεται να σας αποδείξει το αντίθετο! Σημασία, άλλωστε, δεν έχει τόσο ο χρόνος, αλλά ο τρόπος. Γι’ αυτό κι εμείς, σήμερα, σας παρουσιάζουμε 12+1 lastminute Black Friday ιδέες marketing που θα μαγνητίσουν το κοινό, κατατροπώνοντας τον ανταγωνισμό σας!

Black Friday: Το κορυφαίο sales event!

Για τον κόσμο των αγορών, η εβδομάδα αυτή ανήκει δικαιωματικά στην Black Friday – όμως, πολλοί ακόμη αναρωτιούνται γιατί. Για όσους δε γνωρίζουν, ως Black Friday καθιερώθηκε η ημέρα αμέσως μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στην Αμερική, σηματοδοτώντας την αρχή των χριστουγεννιάτικων αγορών! Στην πραγματικότητα, πυροδοτήθηκε από τους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι συνήθιζαν να κατακλύζουν τα καταστήματα εκείνη την ημέρα.

Πράγματι, λοιπόν, μιλάμε για ένα αμιγώς ξενόφερτο «έθιμο», το οποίο, ωστόσο, εκτοξεύει στα ύψη την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις πληθώρας e-shops και φυσικών καταστημάτων στην Ελλάδα. Γνωρίζατε ότι, κατά τη διάρκεια της Black Friday, ο Έλληνας αγοραστής ξοδεύει κατά μέσο όρο 242 ευρώ; Αυτό και μόνο πιστεύουμε ότι σας πείθει να συνεχίσετε την ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τις πιο εύστοχες και δημιουργικές Black Friday ιδέες marketing που παρατίθενται στη συνέχεια!

 1. Στείλτε το πιο engaging newsletter της χρονιάς!

Το Email Marketing είναι και δοκιμασμένο και οικονομικό και ανέλπιστα αποδοτικό! Ενημερώστε τους συνδρομητές σας ότι η Black Friday, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καταφτάνει δυναμικά και στο δικό σας κατάστημα. Δημιουργήστε ελκυστικά headlines, σαφή call-to-actions, καθώς και – ιδανικά – εξατομικευμένο περιεχόμενο.

 1. Προσδώστε στις εκπτώσεις σας βαθύτερο νόημα!

Θέστε στο επίκεντρο του Black Friday campaign σας την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη! Ανακοινώνοντας την πρόθεσή σας να διαθέσετε μέρος των κερδών σας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, καθηλώνετε το κοινό σας μέσω της επίκλησης στο συναίσθημα και, παράλληλα, εξασφαλίζετε υποστήριξη στην προώθηση της καμπάνιας σας από τους αντίστοιχους φορείς/ιδρύματα.

 1. Εμπλουτίστε τα landing pages σας!

Για να παρουσιάσετε αποτελεσματικά τις Black Friday προσφορές σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ήδη υπάρχοντα landing pages σας, τα οποία έχουν ήδη κερδίσει τη μάχη του SEO και κατατάσσονται ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο, θα διευκολύνετε τους καταναλωτές που αναζητούν ενδιαφέροντα Black Friday sales στο διαδίκτυο να σας εντοπίσουν πιο γρήγορα!

 1. Κάντε ένα deal ανά ώρα!

…ενθαρρύνοντας τις αγορές και καθιστώντας το στοιχείο της έκπληξης τον απόλυτο πρωταγωνιστή της καμπάνιας σας! Πρόκειται για εκείνη την Black Friday ιδέα marketing που θα πολλαπλασιάσει το conversion rate σας, κάνοντας τους επισκέπτες σας να ανυπομονούν για την προσφορά της επόμενης ώρας. Ενσωματώστε ένα εντυπωσιακό banner στο home page του e-shop σας, με τα ξεχωριστά deals σας, και ανανεώνετέ το κάθε ώρα!

 1. Συναρπάστε με ένα flash sale!

Σε παρόμοιο πνεύμα με τα «ωριαία» deals, το flash sale στοχεύει στον ενθουσιασμό και στο αίσθημα βιασύνης των καταναλωτών. Λανσάρετε μία έκπτωση-αστραπή 1 ή 2 ημέρες πριν από την Black Friday, προετοιμάζοντας εντυπωσιακά το έδαφος! Σύμφωνα με τα στατιστικά, τα flash sales μπορούν να αυξήσουν έως και κατά 51% το traffic ενός καταστήματος.

 1. Συναντήστε το κοινό στα social media!

Teaser posts για τις επερχόμενες εκπτώσεις σας, polls για προσφορές που προτιμούν οι καταναλωτές, στοχευμένα hashtags… το κοινό σας βρίσκεται στα κοινωνικά δίκτυα και περιμένει να αναδείξετε τα Black Friday sales σας εκμεταλλευόμενοι κάθε πτυχή του Social Media Marketing.

 1. Επιβραβεύστε για κάθε αγορά!

Προχωρήστε σε μία διασκεδαστική συμφωνία με τους αγοραστές σας, επιβραβεύοντάς τους και, ταυτόχρονα, αυξάνοντας το αίσθημα ικανοποίησής τους! Παραδείγματος χάριν, προσφέρετέ τους μία επιπρόσθετη έκπτωση για κάθε δαπάνη 80€ ή κάντε τους ένα δωράκι-έκπληξη μετά από κάθε αγορά τους, ανεξαρτήτως ποσού.

 1. Λανσάρετε ένα referral πρόγραμμα!

Κατά την περίοδο των «ανεξέλεγκτων» εκπτώσεων, οι πελάτες σας είναι πιο ευχαριστημένοι από ποτέ! Καθώς, λοιπόν, η word-of-mouth διαφήμιση είναι η πιο αποτελεσματική διαφήμιση, η Black Friday είναι η καλύτερη στιγμή, για να ξεκινήσετε ένα referral πρόγραμμα, το οποίο θα ενδυναμώσει τις πωλήσεις σας, τόσο εκείνη την ημέρα όσο και μελλοντικά.

 1. Προωθήστε την αξία των δώρων!

Δημιουργήστε άκρως χρήσιμα gift guides, παρουσιάζοντας την Black Friday ως μία μοναδική ευκαιρία για αγορές πολύτιμων δώρων σε χαμηλότερες τιμές. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει είτε μέσω ενός καλογραμμένου άρθρου, είτε μέσω ενός καλαίσθητου infographic σε ανάρτηση των social media, είτε μέσω engaging newsletters!

 1. Στοχεύστε σε cross-selling και up-selling!

Επινοήστε συνδυασμούς (combo) 3-4 ταιριαστών ή συμπληρωματικών προϊόντων ή υπηρεσιών, που θα παρέχετε συνολικά ως πακέτο, σε μία premium έκπτωση. Στη συγκεκριμένη Black Friday ιδέα marketing, δώστε ιδιαίτερη έμφαση στη «σχεδόν εξωφρενικά» χαμηλή τιμή της προσφοράς ή στον περιορισμένο αριθμό διάθεσης (limited edition).

 1. Προσφέρετε μία VIP έκπτωση!

Στα πλαίσια των loyalty προγραμμάτων σας, οι πιο πιστοί αγοραστές σας αξίζουν κάτι παραπάνω, ακόμη και κατά τη διάρκεια της Black Friday! Κατά συνέπεια, φροντίστε τους VIP πελάτες σας με μία αποκλειστική προσφορά, καθώς είναι εκείνοι που, σίγουρα, θα εξακολουθήσουν και μελλοντικά τις επαναλαμβανόμενες αγορές στο κατάστημά σας.

 1. Αρχίστε την αντίστροφη μέτρηση!

Το αντίστροφο countdown είτε εντείνει το αίσθημα προσμονής κοινού είτε επιταχύνει την ανταπόκριση των καταναλωτών – αναλόγως, πάντα, πώς θα το χρησιμοποιήσετε!

Θέλετε να προσθέσετε στο e-shop σας ένα timer που μετρά αντίστροφα για τις επικείμενες εκπτώσεις σας – οι οποίες μπορούν να προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, για λίγες μόνο ώρες – ή για τα sales που ήδη τρέχουν και σε λίγο θα παύσουν να ισχύουν; Ό,τι κι αν αποφασίσετε, είναι βέβαιο ότι θα παρακινήσετε τους χρήστες να κάνουν κλικ στο κουμπί της αγοράς γρηγορότερα, όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή.

Και, τέλος, μην ξεχνάτε τη Cyber Monday!

Χαρίστε ένα απίθανο τετραήμερο εκπτώσεων στους online καταναλωτές, αξιοποιώντας ακόμη μία ημέρα-ορόσημο προσφορών… τη Cyber Monday! Καθώς πρόκειται για τη Δευτέρα αμέσως μετά τη «Μαύρη Παρασκευή», η οποία απευθύνεται στο διαδικτυακό κοινό, ο συνδυασμός των δύο αυτών ημερών και η επέκταση των “Black Friday” εκπτώσεών σας συνθέτει ένα σαγηνευτικό sales happening για τους πελάτες σας.

Ξεκινήστε, λοιπόν, άμεσα την εφαρμογή της πιο πολυδιάστατης, ολοκληρωμένης και ευφάνταστης Black Friday καμπάνιας – προλαβαίνετε! Και να θυμάστε, πάντοτε, ότι η Black Friday αποτελεί μία κούρσα για πάρα πολλούς. Επομένως, οι νικητές θα κριθούν στις λεπτομέρειες!

Μοιραστείτε το:
2019-11-27T20:37:55+02:00Categories: e-shops, Inbound Marketing|Tags: , , |

Μοιραζόμαστε νέα θέματα κάθε εβδομάδα

Develop Greece

Social Media

Κατεβάστε το SEO Ebook!

Newsletter!

Όλα τα digital trends & tips στο inbox σας;

Κορυφαίοι επαγγελματίες λαμβάνουν ήδη τις εβδομαδιαίες ενημερώσεις μας! Θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε πρόσβαση στο πιο φρέσκο και χρήσιμο content μας;

Newsletter!