Startups 2020: Τα μυστικά για μία ταχεία online ανάπτυξη!

Startups 2020: Τα μυστικά της ανάπτυξης!

Αναζητάτε τις πιο αποτελεσματικές πρακτικές για μία επιτυχημένη επιχειρηματική εκκίνηση ή για μία γρήγορη ανάπτυξη εντός του ψηφιακού κόσμου μέσα στο 2020; Παρότι, στο παρελθόν, έχουμε γράψει πολλά για την τέχνη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και το Startup Marketing, επανερχόμαστε με πιο φρέσκες και ανανεωμένες digital συμβουλές στο σημερινό άρθρο μας. Άλλωστε, η νέα χρονιά φέρνει και νέα δεδομένα!

  1. Personalization: Ο πυρήνας της startup ανάπτυξης

Η εξατομίκευση αποτελεί τον γνώμονα όχι μόνο κάθε startup, αλλά κάθε επιχειρηματικού εγχειρήματος γενικότερα! Είναι γνωστό, πλέον, ότι η πλειοψηφία των πελατών αποζητά μία πιο προσωποποιημένη εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα – σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τη θεωρεί αυτονόητη. Όπως, ακριβώς, πρέπει να τη θεωρείτε κι εσείς! Υιοθετήστε απόλυτα στοχευμένες μεθόδους, αξιοποιώντας το proximity advertising, τα product recommendation engines, τα personalized CTAs και πολλά άλλα.

  1. Το Conversational Marketing είναι το νέο μάρκετινγκ

Αναρωτιέστε τι σημαίνει Conversational Marketing; Με απλά λόγια, πρόκειται για εκείνη τη μορφή μάρκετινγκ η οποία βασίζεται εξ ολοκλήρου στο feedback που λαμβάνει από τους ίδιους τους πελάτες, με στόχο την ενεργή αλληλεπίδραση με το εκάστοτε brand και, κατ’ επέκταση, την ενίσχυση του customer loyalty και engagement.

Πώς να ενσωματώσετε, λοιπόν, το Conversational Marketing στις startup στρατηγικές σας; Ενδεικτικά, μπορείτε να σχεδιάσετε εύστοχα email surveys και social media polls ή να αναπτύξετε καλοστημένα συστήματα Live Customer Support ή Loyalty Programs, αντλώντας σημαντικές πληροφορίες ως προς τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τη συμπεριφορά του κοινού σας.

  1. Η πολυκαναλική εμπειρία στο επίκεντρο

Εδώ, ίσως χρειαστεί να επενδύσετε περισσότερους πόρους. Παρ’ όλα αυτά, προσεγγίζοντας το κοινό σας μέσω πολλαπλών καναλιών, μεγιστοποιείτε τα οφέλη του, βελτιστοποιείτε την εμπειρία του και πολλαπλασιάζετε τις αγορές του. Παράλληλα, εγκαθιδρύετε το brand awareness σας! Εφαρμόστε, επομένως, μία omni-channel στρατηγική που εναρμονίζεται άψογα με τη φιλοσοφία του O2O Marketing.

  1. Τα Voice Recognition & Voice Search κατακτούν το SEO

Εάν θέλετε κι εσείς, λοιπόν, να κατακτήσετε το SEO, οφείλετε να εμβαθύνετε στο voice technology! Ως startup επιχείρηση, πιο πολύ από κάθε άλλον, θα πρέπει να αγαπήσετε τα virtual assistants ακριβώς όσο και το online κοινό σας, εντάσσοντάς τα δυναμικά στα digital assets σας.

Ταυτόχρονα, αξίζει να εστιάσετε σε ενέργειες βελτιστοποίησης που θα σας εκτοξεύσουν στην κορυφή των αποτελεσμάτων της φωνητικής αναζήτησης. Για παράδειγμα; Υιοθετήστε εκτενή keywords, προσθέστε schema markup στο περιεχόμενό σας και, τέλος, δημιουργήστε μία ξεχωριστή σελίδα FAQs στο website σας.

  1. Τα Landing Pages είναι μόνο… responsive

Διότι, αν δεν είναι, έχετε χάσει την παρτίδα εξαρχής! Το κοινό σας περιηγείται διαδικτυακά στη desktop συσκευή του γραφείου, συνεχίζει την πλοήγηση από το smartphone του και καταλήγει να σερφάρει στο tablet του από τον καναπέ του. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Ότι επιβάλλεται να δημιουργείτε websites και σελίδες προορισμού αυστηρά προσαρμόσιμες σε κάθε περιβάλλον, ελκυστικές, φιλικές και άκρως ευέλικτες.

  1. Τα sign up pop-ups & forms φέρνουν περισσότερα leads

Περισσότερα απ’ όσα φαντάζεστε! Τα pop-ups και οι φόρμες εγγραφής, στ’ αλήθεια, μπορούν να απογειώσουν τα leads σας, χαρίζοντάς σας στοιχεία καθοριστικής σημασίας. Αρκεί να είναι τοποθετημένα στρατηγικά, με πρωτότυπο και engaging περιεχόμενο και εντυπωσιακό design. Φυσικά, μην το παρακάνετε με το πλήθος των αναδυόμενων παραθύρων – δε θέλετε να εκνευρίσετε το κοινό σας!

  1. Το Remarketing πρωταγωνιστεί και το 2020

Ειδικά για μία Startup που επιδιώκει ταχεία ανάπτυξη! Η διαδικασία του Remarketing είναι γνωστή – και, σε περίπτωση που σας διαφεύγει, μπορείτε να μάθετε πολλά περισσότερα για αυτήν στο αντίστοιχο άρθρο μας. Ας υπενθυμίσουμε, ωστόσο, ότι οι καμπάνιες επαναληπτικού μάρκετινγκ αυξάνουν θεαματικά τις πιθανότητες απόκτησης νέων πελατών, καθώς στοχεύουν σε κοινό με online συμπεριφορά η οποία συνδέεται με τις δραστηριότητές σας.

  1. Το Viral Marketing «χτίζει» startups

Επιθυμείτε να επισπεύσετε τους ρυθμούς αναγνωρισιμότητάς σας, κάνοντας τους πάντες να μιλάνε για εσάς; Ήρθε η στιγμή να γίνετε το απόλυτο viral! Η δυναμική του Viral Marketing είναι αδιαμφισβήτητη, γι’ αυτό και σας την προτείνουμε και μέσα στο 2020.

Πώς, όμως, θα κατορθώσετε να διεγείρετε άμεσα την προσοχή του κοινού, κορυφώνοντας το virality σας; Ασχοληθείτε με ένα θέμα της επικαιρότητας, δημιουργήστε «συναισθηματικό» περιεχόμενο ή περάστε ένα κοινωνικό μήνυμα. Σε κάθε περίπτωση, σπάστε τα καλούπια των κλασικών δημοσιεύσεων και διαφημίσεων!

  1. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια ιδέα

…αλλά ρεαλιστικό μέσο ενδυνάμωσης κάθε επιχείρησης και υπάρχει παντού – στα analytics, στα marketing tools, στις ψηφιακές διαφημίσεις, στο customer service. Ένα από τα πολύτιμα εργαλεία που προσφέρει το Artificial Intelligence στις Startups, καθώς και σε κάθε άλλο μοντέλο επιχείρησης, είναι τα chatbots! Μέσω αυτών, εξοικονομείτε ανθρώπινους πόρους που απαιτούνται, αναβαθμίζοντας αξιοσημείωτα την ίδια στιγμή το user experience.

  1. Το Niche Marketing επαναπροσδιορίζει τη στόχευσή σας

Με τον όρο Niche Marketing εννοούμε το μάρκετινγκ εκείνο που δίνει έμφαση σε εξειδικευμένα τμήματα της αγοράς. Για μία Startup του 2020, η προσέγγιση μικρότερων target groups αρχικά – με τη διεύρυνση του κοινού-στόχου να ακολουθεί στη συνέχεια – αποτελεί μία σαφώς ευκολότερη και αποτελεσματικότερη στρατηγική.

Τι πρέπει να κάνετε; Τμηματοποιήστε κατάλληλα την αγορά σας και εξειδικεύστε τις πρακτικές σας. Χρησιμοποιήστε niche μηνύματα, περιεχόμενο και hashtags, συνεργαστείτε με micro-influencers ή nano-influencers, αναδείξτε το expertise σας και αντιμετωπίστε μικρότερο ανταγωνισμό!

Εν κατακλείδι

Από τον δρόμο προς την ψηφιακή ανάπτυξη των Startups – (και) εν έτει 2020 – δε θα μπορούσαν να λείπουν και παλιοί γνώριμοι του Inbound Marketing, όπως το email marketing, τα online videos ή μία συναρπαστική παρουσία στα social media.

Ωστόσο, ο πιο διαχρονικός σύμμαχος κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας ακούει στο όνομα «data analysis». Υιοθετήστε αναλυτικά μοντέλα, εξετάστε προσεκτικά τα δεδομένα που συλλέγετε, προχωρήστε σε συνεχείς αναπροσαρμογές και… προσδεθείτε! Η απογείωση ξεκινά αμέσως τώρα!

Μοιραστείτε το:
2019-12-12T19:34:29+02:00Categories: Startups|Tags: , , |

Μοιραζόμαστε νέα θέματα κάθε εβδομάδα

Develop Greece

Social Media

Κατεβάστε το SEO Ebook!

Newsletter!

Όλα τα digital trends & tips στο inbox σας;

Κορυφαίοι επαγγελματίες λαμβάνουν ήδη τις εβδομαδιαίες ενημερώσεις μας! Θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε πρόσβαση στο πιο φρέσκο και χρήσιμο content μας;

Newsletter!